fredag 25 februari 2011

Springtime in UK!

Vintern släppte sitt grepp i England och man bokstavligen bankar upp stor gädda lite överallt i alla möjliga typer av vatten. Här i landet, får vi nog vänta ett bra tag till innan detta kan bedrivas.
Jag var ute i dag med Kim Ahlquist och Pär Slättengren på en ny sjö för mig och hur det gick kommer senare, nu tar vi lite fina gäddor från dem brittiska öarna. The Fens i närheten av Petersborough är känd för sitt fina gädd - och gösfiske och egentligen var denna herre ute efter gös,. Någon gös blev det inte, men dagens enda run kom från denna dam på nära 14 kilo.
Betet var en liten död mört, som fiskades på bottnen och det fanns ingen grund för klagemål eller som Dennis sa"I`m of the mark now" och det kan man lugnt säga om hans första gädda för året!

Mark McFeddricks tog en runda till Irland för lite gäddfiske i Lough Ken och på två dagar landade han 9 gäddor mellan 3 - 11 kilo och denna var hans störst på denna resa.
Denna 11 kilos föll för en sakta flötestrollad Smelt, som drogs 25 meter efter båten.


Nick Peat har verkligen haft fina framgånger under sina första pass efter Gädda detta året, en levande mört, fiskat nära buskarna i bakgrunden, gav honom denna fina fisk på hela 14,3 kilo från River Severn.



Lite tidigare på året, hittade Nick en sträcka lite längre nerströms i River Severn, sjön som han skulle ha fiskat i, var isbelagt och det fick bli floden istället.
Som synes, så var helt rätt att försöka och inte ge upp och vid 11 - tiden, fick Nick dagens andra run av denna gädda, som drog ner vågen till hela 14,560 kilo.
Den första gäddan för dagen var en liten Jack och både föll för små Makrillar som bottenfiskedes i ett lugnt parti av ett bakvatten.




Även flugfiskarna har sina dagar och Keith Johnston drog denna 13,2 kilos gädda på fluga i det kända vattnet Grafham Lake, som även hyser en stor del öring och man ser nästan vad denna lever av eller hur?
Så är det därborta, vi kommer att få öppet vatten vi med, fast det tar sin tid. Allt vi kan göra är att vänta och göra vårt bästa från isen och det är inte så fel.
Man kommer ut och får lite frisk luft och chansen för en gris finns alltid, så länge vi kan doppa ner våra beten.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.