lördag 5 februari 2011

Pär´s nya utrustning för Storgäddan.

Pär har steppad upp sin ismeteutrustning lite i jakten på den där ni vet, gäddan vi alla drömmar om. Jag vet inte vad hans mål är, men jag tror att det kan vara första 10:an eller är det större? Vilket spelar ingen roll, jag om någon hoppas att han lyckas med sitt mål, han drog ut i lördags och vi ska titta lite på dem nya grejorna och vad som hände.
Vädret var blåsigt och det kom en del regnskurar, men det hindrade inte honom från att avstå, det finns inte på kartan, om han har bestämmt sig och det är rätt attityd. Jag är själv av samma åsikt, skulle man bara fiska, när det är fint väder, så skulle det inte bli många fiskepass och däregenom inte landas särskild mycket fisk. Fyra nya rullar har det blivit och det är Wigglers Sanoya, tror jag dem hette, en multirulle i storlek som en 6000 Ambassadeur. Rullen har bra broms, bra linuppläggning och den har en knarr, om man vill höra hur gäddan springer iväg. Mer än så behöver man inte för ismetet, rullen ska bara hålla din lina och kunna ger lina under drillning.
Jag tror att dem flesta ismeterullar är gjorda som dessa och det är nog bara en fråga, vilket namn och färg dem har. En stark och slitstark o,40 mm lina kompletterade det hela och innan jag glömmer det, så bör rullarna för ismete, enligt mig ha en bra centrifungalbroms, så man kan ställa in rullen, om man använder större betesfiskar och bara larm utan vippor.
Även spöna fick ett snäpp upp i styrka jämfört med Pär´s Wiggler medium och han valde Kunnans Ice Heavy, ett lagom styvt spö för en riktig gris till gädda. 120 cm glasfiberklinga, bra rullfäste och en lite genomskinlig topp och resten av spöet är grönt.
Tyvärr är ringerna lite mindre än normalt, man kunde ha monterat lite större ringar, med tanke på att man ofta fiskar i minusgrader, annars är det fina spön med en stark klinga, som kan bända upp en stor gädda från djupet.

Pär provade det mesta under dagen, men det ville sig inte förrän han pimplade upp lite Abborrer och hade dem som bete. Efter en timme fiske med Abborre, fick han äntligen ett fäll och en gädda och den var en av hans minsta från vattnet, men det visar ändå att Abborre är ett bra bete och ett livligt sådant, tredje gäddan på abborre på kort tid! Fisket fortsatte, men det blev tyvärr inte mera för honom på dem nya spöna.


Under sitt pimlande hoppade denna lilla snygging på Pärs lilla limkrok, jag tycker att den är vacker med sin ljusa färg och man kan ändå skymta alla vackra färger och den fina teckningen fisken har. Den har även lite ovanliga färgteckningar i fenorna och det ska bli kul att se en sådan fisk betydligt större, det kanske kommer om den får leva.
Det råder kannibalism i alla vatten var det finns gäddor och andra rovfiskar, denna lilla gädda löper en stor risk för att bli en måltid för en större gädda, men så är det i naturen. Kul att se att det finns lite småttingar i vattnet och inte bara större exemplar, som vi trodde till en början.



På grund av det tröga fisket, provade Pär dessa två dofter från Solar. Dem är egentligen för karpfiskarens boilies mm, men dem kan ha sina dagar precis, som alla andra oljor och flavours. 1 ml per fisk räcker gott för en hel dags fiske och det brukar vara så, att dem försvinner i gapet på en gädda, innan doften har försvunnit!
Jag fiskade för många år sedan Ål med en kompis i Linnéasjön och han hade Mainlines flavour: Salmon and Shrimp i en väldig liten betesfisk. Någon Ål fick vi inte, men helgen efter fiskade jag igen, och fick då en ganska fin gädda och den luktade Salmon and Shrimp fortfarande! Jag har ingen aning om, hur mycket doftmedel, han pumpade i denna betesfisk, men det var nog lite för mycket för Ålen, som redan har ett enormt bra luktsinne.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.