onsdag 16 februari 2011

Kalmar Sund, ditt hemmavatten, Snärjebäcken eller kanske rent av Ukraina?

Jag hoppas att dit fiske kommer att bli ditt bästa, så snart vi får öppet vatten, vi har gäddor lite överallt och det är bara för dig att åka ut och börja jakten på din drömfisk. Du kanske redan har fått den på ismete denna vinter eller planera du en resa till något Pikemecca typ Rugen eller något annat hårtfiskat ställe?Östersjön har sina heta platser, det gäller bara att hitta dessa och vara på plats rätt dag. Kalmar sund hyser en del grov gädda, men det verkar vara långt mellan fångsterna. Spinnfiske med stora beten brukar gå bra, likaså Jerkfisket.
Oskarshamn och vidare upp mot Västervik hyser troligen ett bättre fiske, men finns det riktigt stora krokodiler kvar efter alla "Yrkesfiskares" nät mm?
Man kan ha flyt och få en eller två stora gäddor i dessa vatten, men igen är det långt mellan dem. Glöm inte att prova mete om dem inte tar dina konstbeten.

Vad med dina hemmavatten, utforskar du dem eller ligger dem orörda? Har du verkligen provat dem så pass att du med sökerhet vet att det inte finns stor fisk där?
Om inte, så gör några tappra försök och se vad du kan hitta. Oftast finns det större fiskar än många tror och det beror på att flertalet fiskare åker till vatten med ett känd bestånd eller som har ett gott rykte. Din lilla göl ligger bara där och väntar på dig.


I många av landets åar finns det ett relativt bra bestånd av gädda och man kan ha ett bra och roligt fiske. Ostkuståarna var det är laglig att fiska, kan också vara ett bra alternativ under april och framåt.
Här går upp enstaka riktigt stora fiskar från skärgården och du kan ha turen på din sida och får en riktigt gris på kroken. Under våren har du oftast en bra medelvikt på fiskarna, men tänk på att dem är uppe för att leka och du ska vara försiktig med dem och släppa tillbaka dem varsamt.Skulle allt detta slå fel, så kan du jo alltid ta bussen till Ukraina, var man tog denna gädda på isfiske. Bilden fick jag av en kompis som hittade den i Tyska tidningen Fisch und Fang och man påstår att denna gädda ska väga hela, hör och häpna 29,8 kilo!
Att denna gädda är stor, det råder det ingen tvivel om, men den väger definitivt inte närmre 30 kilo. Bilden är fejkat och man ser klart och tydligt, att fångstmannen står flera meter bakom gäddan, kanske väger den på sin höjd 15 - 16 kilo eller vad tror du?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar